Triathlon lajina

Triathlon on kestävyyslaji, jossa yhdistyy uinti, pyöräily ja juoksu. Osuudet suoritetaan peräkkäin, ilman taukoja. Laji tarjoaa haasteita niin kuntoilijoille kuin kilpaurheilijoillekin.

Nastola_Triathlon

Yleisimmät triathlonmatkat:

  • Erilaisia minimatkoja, esim. 400 m uinti/10 km pyöräily/2,5 km juoksu
  • Pikamatka eli sprinttimatka: 750 m uinti/20 km pyöräily/5 km juoksu
  • Perusmatka eli olympiamatka: 1 500 m uinti/40 km pyöräily/10 km juoksu
  • Puolimatka: 1 900 m uinti/90 km pyöräily/21 km juoksu
  • Täysmatka eli Teräsmiesmatka: 3 800 m uinti/180 km pyöräily/maraton (42,195 km) juoksu

Triathlonkisoja järjestetään ympäri maailmaa, ja Suomestakin löytyy useita hienoja tapahtumia. Lähes kaikissa kisoissa on myös kuntosarja ja useita eri matkavaihtoehtoja.

Alkuun pääset edullisilla perusvälineillä; tarvitaan vain uimapuku, uimalakki ja -lasit, juoksukengät, polkupyörä ja pyöräilykypärä. Jos harrastus kiinnostaa enemmän, voi lisäksi hankkia esimerkiksi sykemittarin, märkäpuvun ja maantiepyörän. Välineitä tärkeämpää on kuitenkin oma asenne ja halu treenata!

Nastola_Triathlon_T1

Triathlon sopii kaikenkuntoisille harrastajille, ja ammattitaitoisen valmentajan ohjauksessa kunto kasvaa nopeasti ja turvallisesti. Triathlonkouluun voi tulla mukaan matkatavoitteestasi riippumatta. Jos itsensä haastaminen kilpailemalla ei miellytä, on triathlon erinomainen harrastus kuntoilumielessäkin! Kehoa treenataan ja rasitetaan tasapuolisesti, ja mielenkiinto pysyy helposti yllä harjoitusten ollessa monipuolisia ja vaihtelevia.

Tervetuloa rohkeasti mukaan!